Mansur Yavaş ve Müsavat Dervişoğlu'nun yemekte bir araya geldiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Parti kaynakları ve ABB yetkilileri iddiayı yalanlarken, iddianın kaynağı da ortaya çıktı.
ABB Başkanı Yavaş ile İYİ Parti lideri Dervişoğlu’nun yemekte bir araya geldiği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğuna dair iddialar gündemdeki sıcaklığını korurken Yavaş’ın CHP’den istifa ederek İYİ Parti’nin adayı olacağı, İYİ Parti’nin de oy oranını Yavaş ile artırmak istediği öne sürülmüştü.
İDDİALAR KESİN BİR DİLLE YALANLANDI
Gerçek Gündem’in ulaştığı İYİ Partililer Yavaş ile Dervişoğlu’nun yemekte bir araya geldiğine dair iddiaları kesin bir dille yalanladı. İki ismin Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği Karakucak Güreşleri açılışında bir arada bulunduğu ve iddianın da buradan çıktığı belirtildi. Partililer burada bir yemek verildiğini, Yavaş’ın bu yemeğe katıldığını ancak Dervişoğlu’nun katılmadığını söyledi.
YAVAŞ VE DERVİŞOĞLU BİR ARAYA GELMEDİ
İYİ Partililer Dervişoğlu’nun yemek başladıktan sonra partisinin genel merkezine geçtiğini, yolda da kokoreç yediğini söyledi. Bunun dışında da Yavaş ve Dervişoğlu’nun bir araya gelmediğinin altı çizildi. Partililer, Yavaş’ın İYİ Parti’nin adayı olmasını isteyenler olsa da bu aşamada bunun partinin kurumsal görüşü olmadığının altını çizdi.
"YALANLAMAYA BİLE DEĞMEZ"
ABB kaynakları da Yavaş ile Dervişoğlu’nun yemek yediği iddialarını kesin bir dille yalanladı. Yavaş’ın CHP’den ayrılarak başka partiye geçeceği ve aday olacağına dair iddiaları ise 'yalanlamaya bile değmez' olarak nitelendirdi.