Mehmet Şimşek'ten 'fakir' açıklaması

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yıllar önce bir ramazan ayında yaptığı ve geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme gelen ‘fakir aile’ paylaşımıyla ilgili açıklama yaptı.

Kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada Şimşek, “Fakirlikten alın ve akıl teri ile bugünlere gelmiş biri olarak ‘fakir’ kelimesini hayatımda asla ‘hakaret’ veya ‘küçümseme’ anlamında kullanmadım, aklımdan geçirmedim. 7 yıl önceki bir twitimi bugün siyasi emelleri için istismar eden troller olsa olsa ‘ahlak fakiri’dir” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Şimşek, Maliye Bakanı olduğu dönemde, 7 Ağustos 2011’de Twitter’da şu paylaşımı yapmıştı: “Fakir aile ziyareti maratonum teravih namazından sonra başladı. Şu anda 9. Aile ziyaretindeyim. Belki de sahura kadar sürecek.”

Güncel Haberleri

İstanbul'da kimyasal madde paniği: 10 tonluk tankta tepkime meydana geldi, geniş bir alanı etkiledi
İsmail Küçükkaya'nın ikinci adresi belli oldu
Meteorolojiden peş peşe uyarılar
Kayıp anneyi yapay zeka buldu
Ahbap soruşturması: Hazal Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı