İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim hezimeti sonrası partiyi olağanüstü kongreye götürme kararı aldı. Akşener'in aday olmayacağını açıklamasının ardından gözler olası yeni liderlere çevrildi.
Kulislerde Akşener’in yeni dönemde de partide etkin bir isim olacağı konuşuluyor. Kongrede ise Akşener’in Dervişoğlu’nu destekleyeceği iddia ediliyor.
İYİ PARTİ'DE GENEL BAŞKAN ADAYLARI NETLEŞİYOR
Şimdiye kadar Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, grup başkanı Koray Aydın, göç politikaları başkanı Tolga Akalın ve kurucular kurulu üyesi Günay Kodaz adaylığını açıkladı.
AKŞENER KİMİ DESTEKLEYECEK?
Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın haberine göre, Akşener’in Dervişoğlu’nu desteklediği, Dervişoğlu’nun adaylık metnini de Akşener’in özel kalemi Esma Bekar’ın yazdığı öne sürülüyor. Ayrıca, kongrenin Aydın ve Dervişoğlu arasında kıran kırana bir mücadele içinde geçeceği öngörülüyor.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, Akşener ile istişarede bulunup bulunmadığına ilişkin soruya, “Ben sadece genel başkanımızın hayır duasını aldım. Bundan spekülasyon çıkarılmaya çalışıldığına şahit oluyorum ve üzülüyorum” dedi. Fazla adayla kongreye gidilmesine ilişkin Dervişoğlu, “Bir bölünmeye vesile olmaz. Böyle bir vahşi rekabet alanı oluşmayacağına da inanıyorum” diye konuştu.