Meteoroloji uyardı: Toz taşınımı olacak, görüş mesafesi düşecek

Marmara Bölgesi için Afrika'dan toz taşımını uyarısı yapıldı. Marmara Bölgesi'nde pazar günü Afrika üzerinden toz taşınımı olması bekleniyor

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin açıklamasında; yapılan son değerlendirmelere göre, Pazar günü Marmara Bölgesi’nde toz taşınımının beklendiği kaydedildi.

Yetkililer, toz taşınımı nedeniyle meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, yağış ihtimali olan yerlerde ise çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

FIRTINA UYARISI

Meteoroloji, Burdur için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı yaptı. Vatandaşların ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve gaz kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli olmaları istendi.

Ege Denizi'nde yarın fırtınanın etkili olması beklenirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, “Kuzey Ege'de rüzgarın, Pazar (17.04.2022) günü akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazartesi (18.04.2022) günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Güney Ege'de rüzgarın, Pazar (17.04.2022) günü sabah saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazartesi (18.04.2022) günü ilk saatlerden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Ulaşımda muhtemel aksamalar yaşanabilir” ifadelerine yer verildi.

Güncel Haberleri

Türkiye'de satılan en ucuz Çin malı otomobillerin fiyat listesi
Okullara Silahlı Saldırı Hazırlığı Paylaşımı Yapan C31K Suç Örgütüne Operasyon: 27 Gözaltı
Kaşif Kozinoğlu’nun mezarının açılması bekleniyor
Görüntüler şaşkına çevirdi! Duvardan tam 25 kilo bal çıktı
Ceren Damar Şenel’e yönelik sözleri nedeniyle hapis cezası almıştı: Vahit Bıçak’ın infazı ertelendi