2023 yılında yapılacak seçimlere geri sayım sürerken, partiler de seçim hazırlıklarına hız verdi. Cumhur İttifakı ortağı MHP, seçim mitinglerine yeniden başlama kararı aldı. MHP Genel Merkezi konuyla ilgili açıklama yaptı. 2023'te yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerine hazırlık kapsamında ilk açık hava mitingi Sivas Kongresi'nin yıl dönümü olan 4 Eylül'de Sivas'ta yapılacak. Ardından mitingler farklı şehirlerde devam edecek.
Mitinglerin sloganı "2023'e Doğru: Aday Belli: Karar Net" olacak. Sivas'ta gerçekleştirilecek miting, Sivas teşkilatının ev sahipliğinde yapılsa da mitinge Amasya, Tokat, Çorum ve Yozgat teşkilatları da katılacak.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sivas'ın ardından 11 Eylül'de Bursa'da seçmene seslenecek. Ayrıca "Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları", 29 Temmuz 2022 tarihinden itibaren yeniden başlayacak.