Millet İttifakı altı-yedi partiye ulaşacak! Hangi partilerin ismi geçiyor?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ‘millet ittifakı’nda genişleme beklediğini açıklayarak ittifakın altı-yedi partiye ulaşabileceğine dair çarpıcı bir açıklama ortaya attı.

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’e konuşan Tekin şunları söyledi:

“Bu seçmen güvendiği her ideolojik yapıya oy vermiştir. Vermeye de hazırdır. Döndü Demirel’i getirdi, döndü Erbakan’ı getirdi, döndü Ecevit’i getirdi, döndü Tayyip Erdoğan’ı getirdi. Bu kadar değişimci, bu kadar bilinçli bir seçmeni hele hele böyle teknolojinin geliştiği çağda siyaset mühendisliği ile yönetmek mümkün değil. Halk için çalışan, sokakta olan, emek veren kazanır. Milletimizin kararı kesin değişim. Önümüzdeki günlerde millet ittifakında genişleme bekliyorum. Büyük olasılıkla altı-yedi parti olabilir. Millet ittifakının ana omurgası dört partiden oluşuyor ve dördünde de çok kararlı bir tutum görüyorum. Zaman zaman enfekte edilse de son derece dirayetli bir duruşu görüyoruz.

Hiç o konuda tereddüt yok. Ama takdir edersiniz ki CHP, millet ittifakının lokomotifi olarak demokratik istişare mekanizmalarını işletmek zorunda. Millet ittifakındaki siyasi partilerin ortaklaşa alacağı kararlar bizim için bağlayıcı. ‘Ortak aday’ denirse ona göre hareket edilir; yok ‘her parti kendi adayını çıkarsın’ noktasında karar verilirse CHP’nin adayı hazır.” şeklinde konuştu.

Tekin, ayrıca ‘HDP ve HDP gibi sosyalist partilerin’ üçüncü ittifakı oluşturacağını düşündüğünü belirtti.

 
 

Güncel Haberleri

Ankara'da hissedilen deprem!
Arif Kocabıyık yeniden tutuklandı
Tutuklanan üniversite öğrencisi Esila Ayık hakkında karar belli oldu
Oyuncu Hayal Köseoğlu'nun PKK yorumu ortalığı karıştırdı
Bakan Memişoğlu'ndan 'kilo kontrolü' açıklaması