Zonguldak Merkez Ulu Cami’de öğle namazı öncesi vaaz veren İl Vaizi Ali Koblay, A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularının kıyafetleri hedef aldı.
VAİZ BİN PİŞMAN OLDU
Gazete Duvar'ın haberine göre, Vaiz Koblay'ın "Zafere giden yolda her şey mübah değildir" sözlerine cemaatten tepkiler yükseldi. Vaiz Ali Koblay’a tepki gösterenlerden Ekrem Güllüdağ, “Siz Kuran kurslarında erkek çocuklara tecavüz edilirken burada konuştunuz mu da Voleybol Milli Takımı hakkında konuşuyorsunuz" dedi. Cemaatten bir başka kişi de "Neymiş sakıncalı olan hocam açıkla da bilelim" ifadelerini kullandı.
GERİ ADIM ATARAK, İŞİNE DÖNDÜ
Cemaatten bazı kişilerin araya girmesi sonucu yatıştırılan tartışmanın ardından vaizin sözlerine tepki gösterenlerden bazıları öğle namazını kılmadan camiyi terk ederken, Vaiz Ali Koblay ise “Tamam tamam" diyerek namaza geçti.
MÜFTÜ: "SÖZLERİ MAKSADINI AŞMIŞ"
Tepkiler üzerine bir açıklama yapan Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, vaiz Ali Koblay’ın sözlerinin maksadını aştığını belirterek, "Kendisiyle görüşüp ikaz ettim. Çok üzgün olduğunu söyledi. Her kim olursa olsun ötekileştiren ifadeler kullanması doğru değil. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Anayasa'nın 136'ncı maddesinde de belirtildiği gibi laiklik çerçevesinde her türlü siyasi düşünce dışında kalmak zorundayız. Milletimizin gururu olmuş, milli sporcularımız hakkında yani hedef gösterilerek böyle bir konuşma yapılması kabul edilmez. Tecrübeli bir vaiz olan arkadaşımız da genel ifadeler kullanıldığını söyledi. Bugün vaiz arkadaşlarımla bir toplantı yaparak bu tür konularda daha hassas olmalarını söyledim” dedi.