Milliyetçi Sol Parti geliyor!

Milliyetçi Sol Parti kuruluş dilekçesi için İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaptı.

Genel Başkanlığını gazeteci Hüseyin Alpay'ın yaptığı, kısa adı "Milli Sol" olan Milliyetçi Sol Parti, kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na teslim etti.

Alpay, en son Rahşan Ecevit'in kurduğu Demokratik Sol Halk Partisi'nin genel başkanlığı görevini üstlenmişti.

DSP'DEN MİLLİ SOL'A

Rahşan Ecevit'in kurduğu Demokratik Sol Halk Partisi'nin son genel başkanı olan gazeteci Hüseyin Alpay, 2019 yılındaki Demokratik Sol Parti (DSP) kurultayında da genel başkan adayı olmuştu. Kurultay sonrasında DSHP'yi yeniden kuran DSP muhalifleri, şimdi de Milliyetçi Sol Parti adı altında örgütlendiler.

30 İLDE TABELA ASACAK DURUMDA

Partilerinin 60 kurucu üye ile başvurusunu tamamladığını ifade eden Alpay, hali hazırda 30 ilde hemen tabelalarını asacak durumda olduklarını ve Haziran 2023 seçimlerine girmeyi hedeflediklerini belirtti.

Gündem Haberleri

Başsavcılık’tan fon soruşturmasına tedbir kararı: İşte isim isim 109 kişi!
AK Parti’ye Katılacağı İddia Edilen Büyükşehir Belli Oldu!
Ankara Barosu’nda Seçim Sonucu Belli Oldu: Elçin Özge Şimşek Çağlayan Kazandı
"Cezaevinde Bir Saniye Bile Pişman Olmadım"
"Benim İçin Tek Bir Hak Var"