"NATO müttefiklerimiz FETÖ firarilerini iade ederek bizimle işbirliği yapmalı"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "NATO müttefiklerimiz Türkiye'yi terörle mücadelesinde desteklemeli. Müttefiklerimiz terör örgütlerine desteklerini durdurmalı, FETÖ firarilerini iade ederek bizimle işbirliği yapmalıdırlar" dedi.

Altun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yaptığı açıklamada "Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için askerlerimizi Suriye’ye gönderdik. Çok geniş bir bölgenin teröristler için güvenli liman haline gelmesini engelledik. Ancak müttefiklerimiz çabalarımızı desteklemedikleri gibi bizi eleştirdiler. Ulusal güvenliğimizi tehlikeye atmak niyetinde değiliz. Bu zirve gerçekten de bu konuları açıklıkla görüşmek için büyük bir fırsattır. Türkiye’nin güvenlik endişeleri ve ihtiyaçları tanınmalıdır." ifadelerini kullandı.

Altun'un açıklamalarından satır başları şöyle:

- Türkiye’nin istediği çok net! Nasıl ki biz, mülteci krizini yöneterek ve DEAŞ ile mücadele ederek NATO’ya en fazla katkı sağlayan ülke olup müttefiklerimizin güvenliklerine destek veriyorsak, müttefiklerimiz de terör örgütleriyle mücadelemizde bize destek vermelidir.

- Müttefiklerimiz, PKK/YPG/PYD’ye destek vermeye bir son vererek üzerlerine düşeni yapmalıdırlar. Müttefiklerimizin, 15 Temmuz darbe girişiminin faili FETÖ firarilerini iade ederek bizimle iş birliği yapmaları gerekmektedir. Teröristlerin, Avrupalı müttefiklerimizden yardım, destek ve sığınma imkanları bulmasına izin verilmemelidir.

Güncel Haberleri

Kurucusu kadın olan Türkiye’nin en büyük cirolu 10 şirketi
İşte en hızlı interneti olan ülkeler!
5 dizi ekranlara veda ediyor! İşte final tarihleri
Ünlü YouTuber paraşütten yere çakıldı
Nihat Hatipoğlu'ndan 'pavyon' yanıtı