Nevşehir'de sıcak hava balonu kazası

Nevşehir'de sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonucu ilk belirlemelere göre iki turist öldü, üç turist yaralandı.

Konuya ilişkin Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz Avanos ilçesine bağlı Zelve Ören Yeri mevkinden bu sabah 07.25te havalanan özel bir şirkete ait TC-BBR tescil numaralı sıcak hava balonu, ilimiz merkeze bağlı Kavak beldesi Killik bölgesinde saat 08.50’de beklenmedik rüzgar artışı nedeniyle sert iniş yapmıştır. Kazanın ardından tüm ekiplerimiz olay yerine sevk edilmiştir.

İniş esnasında balonda bulunan toplam 28 yolcu ve 2 mürettebattan İspanyol uyruklu 2 yolcu hayatını kaybederken, İspanyol uyruklu 3 yolcu ise yaralanmıştır. Yaralıların tedavileri ilimizdeki çeşitli hastanelerde devam etmekte olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

İlk belirlemelere göre olayın beklenmedik rüzgar artışından kaynaklandığı değerlendirilmektedir. Kaza ile ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” denildi. 

Güncel Haberleri

Turistik Doğu Ekspresi'nin 2026-2027 seferleri başlıyor: Bilet fiyatları belli oldu
Oyuncu Yeşim Gül'ün acı günü: Hayat arkadaşı Gökhan Suar yaşamını yitirdi
Cem Yılmaz'dan Nurgül Yeşilçay açıklaması: 'Esprili insanları severim'
Ela Rümeysa Cebeci’den Mehmet Akif Ersoy açıklaması: Hukuki süreç başlatacak
Otelin hamamında fenalaştı: 45 yaşındaki turist hastanede hayatını kaybetti