Numan Kurtulmuş’a bir tepki de Hüseyin Çelik'ten geldi!

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” tabirinin değişmesi gerektiğini söylemesi tepkilere neden olmuştu. AK Partili eski Bakan Hüseyin Çelik’ten de Kurtulmuş’un bu açıklamalarına eleştiri geldi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, katıldığı bir programda Anayasa'nın 3'üncü maddesindeki “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” tabirinin değişmesi gerektiğini belirtirken, “Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, 'Milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde ifade edilmelidir” söyleminde bulundu.

Kurtulmuş’un bu sözleri tartışma yarattı. Gelen tepkilerin ardından Numan Kurtulmuş, “Kurtulmuş, tepkiler üzerine sözlerine açıklık getirmiş ve "İlk dört madde ile ilgili tartışma söz konusu değil. 3. Madde ile ilgili bir tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabiriyle haksızlıktır, yanlışlıktır ve bir algı operasyonudur" açıklamasında bulunmuştu.

ESKİ AKP’Lİ BAKANDAN TEPKİ

Anayasa'nın 3. maddesiyle ilgili tartışmalara son olarak AK Parti kurucusu ve eski bakanlardan Hüseyin Çelik de dahil oldu. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kurtulmuş'un geri adım atmasına tepki göstererek, sert ifadeler kullandı.

Hüseyin Çelik paylaşımında "TBMM, hiçbir dönem bu kadar etkisiz ve yetkisiz olmamıştı. Has Parti başkanı iken Ak Parti’ye ve Sayın Erdoğan’a demediğini bırakmayan Sayın Kurtulmuş, arkadaşlarını satarak AK Parti’ye yamanmış ve bugün Meclis Başkanı! Kendisi 3.Madde tartışması başlattı. Ayar verildi! Sonra ÇARK!" ifadelerini kullandı. 

Güncel Haberleri

CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusu
PTT hafta içi kaçta açılıyor ve kaça kadar açık? Cumartesi günleri PTT şubeleri hizmet veriyor mu? Hafta sonu çalışıyor mu?
Kurban Bayramı ne zaman 2025, Kurban Bayramı'na kaç gün kaldı? Kurban Bayramı 2025 tatili 9 gün mü olacak?
Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’den Önemli Açıklama
120 yıllık çay markası iflasın eşiğinde!