O ilde eğitime sağanak yağış engeli

Samsun'da dün akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak etkili oldu. Eğitime bir günlük ara verildi.

Samsun'da yaklaşık yarım saat süren sağanak yağış nedeniyle, Atakum ve İlkadım ilçelerinde sel ve su baskını meydana geldi.

Valilik, şiddetli yağış nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildiği bildirildi.

SAMSUN İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, Samsun'da yer yer devam eden yağışların, bu gece saatlerinden itibaren rüzgarla birlikte kuvvetini artırmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

EĞİTİME 1 GÜNLÜK ARA 

Samsun Valiliği, yağışın gündüz de devam edeceği uyarısının ardından okulların tatil edildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"İlimiz ve ilçelerinde devam eden çok kuvvetli ve şiddetli yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar olabileceği değerlendirilerek 02.10.2023 Pazartesi günü tüm okullarımızda (anaokulu,ilkokul,ortaokul, lise) eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir."

Güncel Haberleri

Sosyal medyada 15 yaş sınırı başladı: e-Devlet doğrulaması zorunlu oldu
Giresun’da define aranacak: Bulunursa yüzde 50’si arayıcının olacak
İndirimli satış reklamlarında kurallar değişti: Ticaret Bakanlığı'ndan tüketicilere uyarı
Bolu Dağı Tüneli'nde korkunç kaza: Cenazeye giden aile ölümden döndü!
Peribacası faciasında hayatını kaybetmişlerdi: Yürek yakan detay ortaya çıktı