İzmir’de eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de aralarında bulunduğu 157 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından, operasyonun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın suç duyurusundan sonra başladığı iddia edilmişti.
Cemil Tugay, iddiaları yaptığı açıklamayla yalanladı. Tugay, “Biz suç duyurusunda bulunmadık. Bu bir iftiradır" ifadelerini kullandı.
Tugay, konuya ilişkin İzmir’de yayın yapan yerel haber sitesine yaptığı açıklamada, suç duyurusunda bulundukları iddialarını yalanladı ve “Kooperatif konusuyla ilgili Mülkiye Başmüfettişi geçtiğimiz aylarda inceleme yaptı ve gitti. 2025’in Şubat ayında savcılık bizden geçen yıllarda İZBETON ihaleleriyle ilgili dosyaları istedi. Onları yolladık. Özellikle vurgulamak istiyorum Şenol Aslanoğlu ve Tunç Soyer’le ilgili hiçbir incelememiz de yok. Birçok arkadaşımız gözaltına alındı. Genel müdürümüz, genel sekreter yardımcımız, iki daire başkanımız da gözaltına alınanlar arasında… Bunlar bizim için kıymetli isimler. Haksız bir suçlamayla karşı karşıyalar” ifadelerini kullandı.