Orkinos çiftliği için mahkeme-bakanlık çekişmesi…

Mahkemenin 5 kez iptal ettiği İzmir'in Seferihisar İlçesi'ndeki orkinos çiftliği için, tekrar ÇED olumlu raporu verildi.

Mahkemenin 5 kez iptal ettiği İzmir'in Seferihisar İlçesi'ndeki orkinos çiftliği için, tekrar ÇED olumlu raporu verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevrecilerin başvurusu üzerine mahkeme tarafından daha önce 5 kez iptal edilen Seferihisar'daki orkinos çiftliğiyle ilgili tepki çeken bir karara imza attı.

Mahkeme tarafından Akdeniz foklarının yaşam alanı olması, su temizliği ve biyoçeşitliliği olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle iptal edilen çiftlik için Başaranlar Su Ürünleri, bir kez daha "ÇED olumlu" kararı aldırdı. Bakanlık firmanın onaylanan ÇED başvurusunu yayınlarken, çevrecilerin büyük tepkisini çeken orkinos çiftliğinin önü açılmış oldu.

Gündem Haberleri

Meteoroloji’den Sağanak ve Fırtına Uyarısı: İstanbul Dahil Birçok İlde Alarm
Murat Boz ve Demet Özdemir mahsur kaldı!
Başsavcılık’tan fon soruşturmasına tedbir kararı: İşte isim isim 109 kişi!
AK Parti’ye Katılacağı İddia Edilen Büyükşehir Belli Oldu!
Ankara Barosu’nda Seçim Sonucu Belli Oldu: Elçin Özge Şimşek Çağlayan Kazandı