Özgür Özel'den el öpen özel harekatçıya sert tepki: "Devletin polisi olmayı yanlış anlamışsın, yanlış devletin eline sarılmışsın"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir siyasi parti genel başkanının elini öpen özel harekat polisine çok sert tepki gösterdi.

CHP lideri Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öptüğü fotoğraf karesi büyük yankı uyandırdı. Devletin memurunun bir siyasi parti genel başkanının elini öpmek için eğilmesi, sıraya girmesi tepki çekerken Özgür Özel o kare için şunları söyledi:

"EL ETEK ÖPMESİNİ ASLA KABUL ETMİYORUZ"

"Dün gördüğüm bir şaşkına da şunu söylüyorum ki; sen devletin polisi olmayı yanlış anlamışsın, yanlış  devletin eline sarılmışsın. Bir siyasiye saygı gösterilmesi eyvallah. O siyasinin bunu nasıl karşıladığı, neye ne kadar izin verdiği kendi tercihidir. Ama bu devletten maaş alan, bu milletin tamamı için görev yapması gereken, üzerinde üniformasıyla, yetkisiyle olan birilerinin bu ülkede siyasetin bir kısmının, küçük bir kısmının temsiline eğilmesini, el etek öpmesini asla kabul etmiyoruz, nokta.

"DEVLETİN DİBİNE DİNAMİT KOYMAKTIR"

Ben, bir devlet memurunun, bir siyasi liderin eline sarılmasında, muhatap hangimiz olursa olsun o devlet memuruna üstlendiği vazifenin gereğini hatırlatmayı doğru bulurum. Onun dışındaki her türlü yaklaşım, çok kutsadığınız ve esasen saygıda ve bağlılıkta bizden çok geride olduğunuz, bu devletin dibine dinamit koymaktır. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Polis hepimizin polisidir, asker hepimizin askerdir. Türkiye Cumhuriyeti hepimizindir. Kimsenin tapulu malı değildir. 

Gündem Haberleri

Hastaneden açıklama geldi
Kurban Bayramı'nın ilk gününde acı bilançoyu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu
'Terörsüz Türkiye' mesajı verildi
CHP ile AKP arasındaki fark herkesi şaşırttı
İmamoğlu’ndan videolu ‘mega proje’ paylaşımı