Özgür Özel'den istifa çıkışı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gelecek seçimlerde partiyi birinci parti yapamazsa ne yapacağını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Kübra Par ile tv100 Ana Haber'in konuğu oldu. Özel, seçimi kaybetmesi ihtimalinde ne yapacağını açıkladı.

BAHÇELİ VE NORMALLEŞME

Özgür Özel'in açıklamaları şöyle:

"Bahçeli'nin 4 gazeteciyi, beni ve Sinan Ateş'in ailesini tehdit etmesini eleştirdim. Meclis'te rastladığımızda da sözlerini siyaseten söylediğini belirtti. Erdoğan, normalleşmeyi bitirmeye yönelik çok sert sözler söyledi. Teğmenlerin yeminiyle ilgili sert sözler söyledi. Devlet Bey gördüğüm kadarıyla şunu yapmak istiyor: Normalleşmeye biz de katılalım, tek başına CHP'ye kalmasın. Devlet Bey'in yaptığı siyaset kurumunu yıpratan bir şey. Sabahki sözlerin dozu çok kaçıktı. Meclis'teki tavrı böyle olunca bu siyaseti yıpratıyor. Türkiye siyasetini kafes dövüşünden çıkarmamız lazım. Bir yuvarlak masaya sizlerin bizi davet etmesi lazım. Biz Biden ile Trump'tan geri kalabilir miyiz?"

TÜRKEVİ ZİYARETİ VE RÜŞVET SKANDALI

"New York'taki Türkevi binasını ziyaretiniz çok tartışıldı... Gitmem çok iyi oldu. Orada TÜRGEV'in yaptırdığı bir gökdelen var. Benim gittiğim yer Türkiye Cumhuriyeti'nin tapulu malı olan, Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil'in satın aldığı gurur verici bir bina. Size bir ofis tahsis edecekleri doğru mu? Bizce iktidar kullanıyor, o zaman muhalefet partilerine bir ofis tahsis edilebilir. Hangi muhalefet partisi giderse o kullanabilir.

New York Belediye Başkanı'na bu binayla ilgili rüşvet verildiği iddia edildi. Türkiye rüşvet vermiştir dememi kim bekliyor, anlamış değilim. Bizim sorunumuz bir cümle üzerinden değerlendirilmesi kahrediyor beni. Bugün burada rüşvetle ilgili gündme var. ABD'de yargı bağımsız, rüşvet vakası varsa mutlaka ortaya çıkacaktır. Türkiye'den bu işe karışan varsa Türkiye'ye büyük kötülük yapmıştır. dedim. Türkiye rüşvet verecek ülke değildir sözümle rüşveti akladığımı söylüyorlar. Bu mümkün mü?

Rüşvet olduysa en ağır cezayı almasını isterim, bizi rezil etti. Erdoğan ziyarete gelecek diye yetiştirmek için rüşvet verildiyse bu demokratik bir lidere olmaz. Bu korkulan bir lider için yapılır. "Yetiştiremezsek Erdoğan bizi mahveder" diyenler yapar bunu. Böyle bir şey olmadıysa nasıl kendi vatandaşımı suçlayayım?"

"BİRİNCİ PARTİ YAPMAZSAM İSTİFA EDECEĞİM" 

Gelecek seçimleri CHP'nin kaybetmesi halinde ise Özel şu ifadeleri kullandı:

"İlk genel seçimde partimi birinci yapmazsam istifa edeceğim. Bu partiyi iktidar yapan ilk genel başkan olacağım. Türkiye'de kutuplaşma düşünce gerçek sorunlar konuşuluyor. Bunun için kavga yapmıyoruz."

Gündem Haberleri

Büyük İstanbul depremi için net tarih verdi!
CHP'nin kurultay davaları hakkında flaş karar!
Bakan Memişoğlu'ndan tepki çeken 'normal doğum' ve aile sözleri sonrası yeni açıklama
Muhalefet yüzde 50 sınırını aştı!
DEM Parti heyeti ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un görüşmesi başladı