Polisteki ‘arşiv taramaları’ imha edilmiş!

İstanbul’da bir taşeron işçi, arşiv kaydının olumsuz olduğu gerekçesiyle işten aldı. İşçi, işe iade davası açtı. Valilikten mahkemeye gönderilen yanıtta, arşiv kayıtlarının gizli olduğu ve imha edildiği bildirildi.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre İstanbul’da polis kurşunuyla öldürülen Dilek Doğan’ın 45 yaşındaki teyzesi Senem Doğan, valiliğin Etiler Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde taşeronken kadroya geçti.

Ancak Doğan 20 Temmuz’da gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. Gerekçe olarak da “Arşiv araştırmanız olumsuz sonuçlandı” dendi.

Doğan, avukatı Seyit Sönmez aracılığıyla işlemin iptali için İstanbul 9’uncu İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

Mahkeme, valilikten ‘güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması neticesinde yapılan tespite dair belgenin gönderilmesini’ talep etti. Yanıt 3 Aralık’ta geldi.

Valiliğin yazısında şöyle dendi: “İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden alınan arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonuçları evrakları gizli olduğundan ve imha edilmesi gerektiğinden birimimize gönderilmemiş olup imha edilmiştir.”

‘Akla mantığa aykırı’

Doğan’ın avukatı, bu cevap üzerine bir kez daha mahkemeye başvurarak işlemin durdurulmasını istedi. Avukat şunları kaydetti: “Bu beyan, idari işlemin ne kadar keyfi ve hukuka aykırı olarak alındığını göstermektedir. Bir-iki ay önceki belgenin imha edilmiş olması mantıklı olmadığı gibi yasal dayanaktan da yoksundur.”

Güncel Haberleri

AYM'den 'Sivas Katliamı' kararı
'Obsession' filmi sosyal medyada tartışma yarattı: Sevgi ne zaman saplantıya dönüşüyor?
Serenay Sarıkaya’dan milyonluk reklam anlaşmaları
KKKA kabusu sürüyor... Tokat'ta bir kişi hayatını kaybetti
Yönetmen Ezel Akay ve kardeşi gözaltına alındı