Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'deki afetlerin haritasını çıkardı: İşte depremden en fazla ve en az etkilenen iller

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'deki afetlerin haritasını çıkararak, en çok ve en az etkilenen illeri sıraladı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'nin risk haritasını çıkarttı. 

Doğal afetlerden en çok etkilenen iller sıralamasında başı çekenler: Erzurum, Trabzon, Bingöl, Rize ve Tunceli.

Öte yandan, Kırklareli, Türkiye’nin doğal afetlerden en az etkilenen ili olarak öne çıkıyor.

Ercan'ın paylaşımı şöyle: 

"Türkiye’de kıran (afet) türleri ile yüzdeleri, yüzde 55'i deprem, yüzde 21'i uçkun (heyelan), yüzde 8'i su baskını, yüzde 7'si kaya düşmesi, yüzde 2'si çığ. Ölüm sayısı olarak en çok kıran gören iller; Kocaeli, Kahramanmaraş, Hatay ,Adıyaman, Malatya, Erzurum, Bingöl, Sakarya, Düzce, Van, Yalova, Muş, Adana’dır.

Kıranlardan en çok etkilenen iller: Erzurum, Trabzon, Bingöl, Rize, Tunceli, Erzincan, Kastamonu, Malatya, Sivas ile Artvin.

En az etkilenen illerin başında Kırklareli, geliyor. Onu, Edirne, Kilis, Konya, Karaman, Niğde, Ankara, Urfa, Siirt, Şirnak, Kırıkkale izliyor."

Güncel Haberleri

Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti
AKOM'dan İstanbul'a uyarı: Cuma günü gök gürültülü sağanak geliyor!
Araştırma: Fotoğraf çekme alışkanlığı anıları etkileyebilir
Silivri açıklarında 2 gemi çarpıştı! Arama kurtarma çalışması başlatıldı
Danıştay'dan milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren karar! O ürünlerde cayma hakkı geri geldi