Rakka'nın merkezine skandal Öcalan posteri!

Türkiye, Afrin’e olası bir operasyonu konuşurken, IŞİD’den özgürleştirilen ve şu anda Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolünde bulunan Rakka’nın merkezine terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının bulunduğu büyük bir poster asıldı.

T24'ün haberine göre, Öcalan posterinin kentin merkezindeki El Naim Meydanı’na asılmasının ardından YPJ Komutanı Nesrin Abdullah tarafından yapılan açıklamada Rakka zaferinin Öcalan’a ve IŞİD ile Suriye’deki diğer İslamcı gruplara karşı mücadele eden kadınlara ithaf edildiği belirtildi. Abdullah, “Kadınlar, erkeklerin politik, sosyal, kültürel ve askeri sömürgeci beklentilerinden kendilerini özgürleştirdiler. ve sorunların çözümü ile ahlakın yapıcısı konumuna geldi” dedi. 


“Ahrar’uş Şam, Nusra ve IŞİD karşısında bir kadın ordusu kurulması, Suriye’deki güçlere cevaptı ve aynı zamanda da Suriye halklarına hizmet etmek için büyük bir adımdı” ifadelerini kullanan YPJ Komutanı, konuşmasını “Jin, Jiyan, Azadi” (Kadın, Hayat, Özgürlük) sloganıyla tamamladı. 
Türkiye’nin terör örgütü kabul ettiği YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka’yı IŞİD’den geri almıştı. 
 

Güncel Haberleri

Tanınmış zeytinyağında hile tespit edildi
Kurban keserken bu kurallara uymayanlara ağır cezalar verilecek
Çanakkale'deki deprem sonrası Naci Görür'den kritik uyarı
Netflix'ten abonelik ücretlerine zam! En uygun plan 189,99 TL’den başlıyor
Akaryakıtta tabela yine değişti! Bu kez indirim geldi