Rusya, ABD'nin İran'ı tecrit etmeye yönelik politikasını yıkıcı buldu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin İran'ı tecrit etmeye yönelik politikasını yıkıcı bulduklarını söyledi. Lavrov'a göre tek çözüm yolu diyalog.

Rusya ve Mısır'ın dışişleri ve savunma bakanlarının katılımıyla yapılan 2+2 formatındaki görüşmeden sonra konuşan Lavrov, "İran konusunun, sadece Suriye'deki durum açısından değil, bölgenin genelindeki durum açısından ve daha da önemlisi coğrafi boyutta en başta ABD ve İsrail'i endişelendirdiği düşüncesindeyiz" dedi.

Lavrov, ABD'nin tüm siyasi imkanlarını bir ülkeyle mücadeleye yöneltmesinin, bu ülkeyi tecrit politikası izlemesinin, hiçbir olayı soruşturmadan tüm günahlar için bu ülkeyi suçlamasını yıkıcı bulduklarını vurguladı.

Lavrov, Basra Körfezi'ndeki durumun yalnızca diyalog yoluyla çözülebileceğini de kaydetti.

Lavrov, "Basra Körfezi'nde barış ve güvenliğin diyalog, şeffaflık ve güveni pekiştirme yoluyla sağlanmasına yönelik yaklaşımlarda Mısır'la benzer görüşteyiz. Bu bağlamda, Basra Körfezi'nde kolektif güvenlik mimarisi oluşturulmasını öngören bilindik Rus inisiyatifine dikkat çektik" ifadelerini kullandı.

Güncel Haberleri

Narin Güran’ın babası Ankara yolunda: “Kızımın hakkı yerdedir”
İsrail bağlantılı dolandırıcılık şebekesine büyük operasyon: 201 kişi gözaltında
Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım’a ev hapsi verildi, 2 kişi tutuklandı
Kobra Murat dehşeti yaşadı: “1 milyon dolar istiyorlar, ailemi kaçırmakla tehdit ettiler”
İsrail Bağlantısı Ortaya Çıktı, 1,5 Milyar Liralık Mal Varlığına El Konuldu