Türkiye ve Rusya'nın ulusal paralar üzerinden alışveriş yapma olasılığına değinen Eski Rusya Savunma Bakanlığı Uluslararası Askeri İşbirliği Başkanı Kıdemli Orgeneral Leonid İvaşov, "Uzmanlar bu konu üzerinde çalışacak. Türkiye de dahil birçok ülkeyle sivil ticari ilişkiler alanında büyük deneyimimiz var. Uzmanlar bir mekanizma bulur, bu konu üzerinde çalışmak lazım. ABD'nin, Rusya-Türkiye ilişkilerine karışma hakkı yok" dedi.
"ABD'NİN YAPTIKLARI KÜSTAHLIK VE KİBİR"
ABD'yi tek ilgilendiren konunun, Rusya'yı küresel silah pazarından çıkarmak olduğunu belirten İvaşov, "Bu küstahlık, kibir ve diktenin tezahürü. Bu yüzden buna engel olmak lazım, çünkü bugün Rusya'yı sıkıştıran yarın kesinlikle Türkiye'ye kendi topraklarında yapması gerektiğini, diğer ülkelerle ilişkilerde yapması gerektiğini dikte eder. Bağımsızlığı ve uluslararası ilişkilerdeki eşit hakları sert gerçeklerle ve bağımsız kararlı eylemlerle savunmak lazım" yorumunda bulundu.
Rusya, ABD'nin tehditleri karşısında Türkiye'yi böyle savundu!
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'in, Rus S-400 füze sistemi alımının Türkiye'ye yeni yaptırımları kışkırtabileceği açıklamasını değerlendiren eski Kıdemli Orgeneral Leonid İvaşov, "ABD'nin, Rusya-Türkiye ilişkilerine karışma hakkı yok" dedi.
Güncel Haberleri
İçişleri Bakanlığı'ndan İstanbul dahil birçok ile sağanak ve fırtına alarmı!
Kocaeli'de sel felaketi: Kayıp eski muhtarın cansız bedeni İzmit Körfezi'nde bulundu
CHP'li Durdu Özbolat'tan Ali Öztunç'a başsağlığı mesajı
CHP'li Ali Öztunç'un acı günü: Annesi Hatice Öztunç hayatını kaybetti
Murat Cemcir'in şirketine iflas kararı verilmişti! Avukatından dikkat çeken açıklama