Rusya: Bombardıman uçaklarımız IŞİD’e ait hedefleri vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, 6 uzun menzilli Tu-22M3 bombardıman uçağının Deyr ez Zor’a bağlı Ebu Kemal kentinde IŞİD’e ait hedefleri vurduğunu duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında "Rusya'dan hareket eden ve İran ile Irak toprakları üzerinden uçan Tu-22M3 uçakları, Ebu Kemal kenti yakınlarında teröristlere ait hedeflere yoğun bir bombardıman gerçekleştirdi" ifadeleri kullanıldı.
Bombardımanlar sırasında militanlara ait mukavemet noktaları ve mühimmat depolarının hedef alındığı, tüm hedeflerin başarıyla imha edildiği kaydedilen açıklamada, uçakların operasyonlarını tamamlamalarının ardından üslerine döndüğü aktarıldı

Bakanlık, bombardımanlar sırasında Tu-22M3 uçaklarının Hmeymim Hava Üssü'nden havalanan Su-30SM uçakları tarafından korunduğunu da açıkladı.

Güncel Haberleri

9 Mayıs 2025 güncel akaryakıt fiyatları
Asılsız ihbar ve çağrı cezaları arttı!
Meteoroloji uyardı! Sağanak yağış geliyor
İstanbul'da bir belediyeye daha soruşturma
Rekabet Kurumu’ndan ünlü süt firmalarına soruşturma