Şahinler Çetesi çökertildi! Ali Yerlikaya: "Nefeslerini keseceğiz"

İçişleri Bakanlığı'nın çetelere yönelik operasyonları devam ediyor. Son olarak Şahinler Çetesi için düğmeye basıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendiğini, Şahinler Çetesi olarak bilinen suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonda çete lideri olduğu ifade edilen ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret eden Sedat Şahin'in yeğeni Mehmet Şahin'in de aralarında olduğu 41 şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı.

54 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

İstanbul, İzmir, Muğla, Ankara, Ordu, Bartın ve Samsun’da 54 adrese yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda 41 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetin operasyonunda 16 ruhsatsız tabanca, 660 fişek, iki av tüfeği, üç çelik yelek ile muhtelif miktarda uyuşturucu ve nakit para bulundu.

Bakan Yerlikaya paylaştığı mesajda "ÇETELERİN, ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNİN NEFESLERİNİ KESECEĞİZ" dedi.

SEDAT ŞAHİN'İN YEĞENİ

Cumhuriyet'in aktardığına göre operasyonda gözaltına alınan çete lideri Mehmet Şahin'in daha önce suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle tutuklanan, sekiz yıl cezaevinde kalan ve temmuz ayında tahliye edilen Sedat Şahin’in yeğeni olduğu biliniyor. Sedat Şahin, cezaevinden tahliye olduktan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 22 Temmuz’da görüşmüştü. Ziyaretin fotoğraflarını MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın sosyal medyadan “Sedat Şahin kardeşimiz genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti” notunu düşerek paylaşmıştı. 

Bahçeli'nin Sedat Şahin'in yakın akrabası olan bir ismi hedef alan bu operasyonun ardından tavrının ne olacağı merak edilirken öte yandan Yerlikaya'nın operasyonlarda kararlılık mesajı vermesi dikkat çekiyor. 

"CUMHURBAŞKANIMIZIN İRADESİ VAR"

DW Türkçe'nin haberine göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bahçeli'nin Soylu'ya sahip çıkan sözleri sonrası operasyonların durdurulacağı yönündeki kaygıları gidermek için yakın çevresine "Operasyonlarda durmak yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi var. Bundan sonra da bütün suç örgütlerine yönelik operasyonlar sürecek. Yakında yenileri gelecek" dedi. 

Gündem Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten çarpıcı açıklamalar
Son anketten flaş sonuçlar çıktı
48 ilde operasyon düzenlendi, çok sayıda gözaltı var
CHP'li Utku Çakırközer'den TRT'ye 'İmamoğlu' çağrısı!
DEM Parti'nin yeni yol haritası belli oldu