Şanlıurfa depremi sonrası Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan açıklama: Daha büyük deprem bekleniyor mu?

Şanlıurfa’da meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından gözler bölgedeki deprem riskine çevrildi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremin Bozova Kırığı üzerinde meydana geldiğini belirterek daha büyük bir deprem beklemediğini açıkladı.

Şanlıurfa’da meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından gözler bölgedeki deprem riskine çevrildi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremin Bozova Kırığı üzerinde meydana geldiğini belirterek daha büyük bir deprem beklemediğini açıkladı.

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde saat 10.40'ta meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Sarsıntının ardından bölgede yeni bir deprem yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu oldu.

Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depremin Şanlıurfa’ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bozova Kırığı üzerinde meydana geldiğini belirtti.

Ercan, sarsıntıyı "orta büyüklükte bir deprem" olarak değerlendirdi. Şanlıurfa'da yıkıcılık sınırının 6,3 büyüklüğünde olduğunu belirten Ercan, meydana gelen depremin "öncü deprem" olmadığını ifade etti.

Ercan, Bozova Kırığı'nın bu depremden daha büyük bir deprem üretmesini beklemediğini belirterek Şanlıurfa'ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öte yandan AFAD depremin büyüklüğünü 5,4 olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi ise 5,8 olarak duyurdu. Deprem Şanlıurfa'nın yanı sıra Diyarbakır, Elazığ ve Adıyaman'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilde hissedildi.

Güncel Haberleri

Ev yapımı konserve hazırlayanlar dikkat: Bu hata ölümcül olabilir
Şanlıurfa’da okullar tatil mi? Valilikten deprem sonrası açıklama
Şanlıurfa’da 5,4 büyüklüğünde deprem! Çok sayıda ilde hissedildi
Dusan Vlahovic’ten Serenay Sarıkaya hamlesi! Sosyal medyada gündem oldu
MSB’den Yunanistan’a ‘adalar’ mesajı: Barış ve istikrar vurgusu