Seçim öncesi yeni bir hamle! Doğum borçlanması genişliyor...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ‘doğum borçlanması’nı genişletecek. Böylece doğum nedeniyle çalışma hayatından uzak kalan kadınlara geriye dönük prim ödenebilecek.

Doğumdan önce sigortası olmayan kadınların doğum borçlanmasını engelleyen düzenlemeye kadınlar itiraz etmişti. Sendikalar ve kadın örgütleri askerlik borçlanmasında erkeklerin askere gitmeden önce sigortalı olup olmadığına bakılmamasını çifte standart olarak nitelemişti.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kadınlardan gelen itirazlar üzerine ‘doğum borçlanması’nda düzenlemeye gitti. Çalışmalardan sonra doğum nedeniyle işi bırakmak zorunda kalan kadınlara geriye dönük prim ödenebilecek. Bu haktan yararlanmak için de doğum öncesi sigortalı olmak gerekmeyecek.

Gündem Haberleri

Hastaneden açıklama geldi
Kurban Bayramı'nın ilk gününde acı bilançoyu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu
'Terörsüz Türkiye' mesajı verildi
CHP ile AKP arasındaki fark herkesi şaşırttı
İmamoğlu’ndan videolu ‘mega proje’ paylaşımı