Seçime 'darbe' diyen Süleyman Soylu'ya sert yanıt! İYİ Partili Poyraz: "Milleti bölmek dışında fonksiyonu yok"

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Antalya Milletvekili Adayı Uğur Poyraz, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler için “siyasi darbe girişimi” ifadelerini kullanan AKP'li Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Antalya Milletvekili Adayı Uğur Poyraz, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler için “siyasi darbe girişimi” ifadelerini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Milleti bölmek dışında fonksiyon icra edemeyen bir bakan olarak anılacaksın. Ülkenin seçilmiş Başbakanı ve Ak Parti Genel Başkanı olduğu dönemde Ahmet Davutoğlu’nun siyasi darbe ile görev tesliminin mimarı olarak sen bu darbe işlerinin üstadısın. Eline kimse su dökemez” dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Antalya Milletvekili Adayı Uğur Poyraz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir” şeklindeki sözlerine Twitter hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Poyraz, Soylu’nun sözlerini alıntılayarak yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

“14 Mayıs 2023 Anayasamız gereği 5 yılda bir yapılması gereken seçimlere ilişkin bizzat seni atayan CB tarafından belirlenmiş seçim tarihidir. Milleti bölmek dışında fonksiyon icra edemeyen bir bakan olarak anılacaksın. Ülkenin seçilmiş Başbakanı ve Ak Parti Genel Başkanı olduğu dönemde Ahmet Davutoğlu’nun siyasi darbe ile görev tesliminin mimarı olarak sen bu darbe işlerinin üstadısın. Eline kimse su dökemez.”

Gündem Haberleri

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İstanbul depremi için yeni tarih verdi
Deprem uzmanı Naci Görür patladı: O terbiyesizin izini bulup...
İmamoğlu görüşmesindeki bavullarda ne vardı?
Özgür Özel tüm programları iptal etti ve yola çıktı!
Murat Kurum açıkladı: İstanbul'da en çok deprem ihbarı gelen 5 ilçe!