Selvi: Yazmasam içimde kalırdı, Kars Valisi'nin namazını çok samimi buldum

"Vali olunca namaz mükellefiyeti üzerinden kalkmıyor ki"

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in 6 yıl sonra başlatılan 'Kobani eylemleri' soruşturmasında tutuklanmasının ardından  kayyım olarak atanan Kars Valisi Türker Öksüz'ün belediye önünde kıldığı namazın farklı yerlere çekildiğini öne sürdü. Selvi, "Yazmasam içimde kalırdı, Kars Valisi'nin namazını çok samimi buldum" görüşünü savundu. 

Selvi, "Yok efendim, vali fetih namazı kılmış, yok efendim şükür namazıymış. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir belediyesine Türkiye Cumhuriyeti’nin valisi kayyım olarak atanıyor. Neyin fethi? Kars ülke sınırlarının dışında bir yer mi? Bu öncelikle Kars’a hakaret. Bu ülkenin en vatanperver insanlarıdır Karslılar." düşüncesini dile getirdi. 

Selvi, "Cuma namazı kılınıyor. Vali olunca namaz mükellefiyeti üzerinden kalkmıyor ki. Kars Valisi Belediye’nin önündeki kadar uzanan cemaatin yanına seccadesini serip namazını kılıyor. Ben valiyim diye cemaati yara yara en ön safa geçmiyor. Ben Kars Valisi'nin namazını çok samimi buldum." ifadesini kullandı. 

Güncel Haberleri

Yaprak Dökümü'nün Şevket'i son hali sosyal medyada gündem oldu
Haluk Levent'in Emniyet ifadesi: ‘Usulsüzlük diyebilirsiniz ama yolsuzluk diyemezsiniz’
Cem Yılmaz'ın Haluk Levent esprisi yeniden gündem oldu: '1 TL'lik vurgun varsa ülkeyi terk ederim'
ABD'li Temsilci, Pentagon'a 350 milyar dolarlık ek bütçeyi, 'komünizmle mücadele' söylemiyle savundu
15 Temmuz'un 10. yılına özel 5 lira basıldı