SGK'dan 'Yenidoğan Çetesi'ne ilişkin açıklama

Sosyal Güvenlik Kurumu, 'Yenidoğan Çetesi' soruşturmasında adı geçen hastanelerden, SGK ile sözleşmesi bulunanlarla ilgili incelemenin 3 başmüfettiş ve 3 müfettişle yürütüldüğünü açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bir açıklama yayımlayarak, soruşturmada adı geçen hastanelerden SGK ile sözleşmesi bulunanlara yönelik incelemenin 3 başmüfettiş ve 3 müfettişle yürütüldüğünü belirtti.

SGK'den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının 24 Kasım 2023 tarihindeki talebi üzerine kamuoyunda 'Yenidoğan Çetesi' olarak gündeme gelen konuyla ilgili 29 Kasım 2023 tarihinde inceleme Kurumumuzca başlatılmıştır. Savcılığın soruşturma yaptığı hastanelerden SGK sözleşmesi bulunan hastanelere yönelik gerekli incelemeler 3 başmüfettiş ile 3 müfettişimiz tarafından titizlikle yürütülmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, mevzuatımız çerçevesinde anlaşmamız olan hastaneleri yalnızca fatura ve mali yönden denetlemekteyiz."

Güncel Haberleri

İYİ Partili Kocamaz'ın ifadesi ortaya çıktı: 'Parolayı söyledi'
Meteoroloji saat verdi: 5 il için kuvvetli yağış uyarısı
'Sahte doktor'un inşaatta usta, tamirhanede kaportacı olduğu ortaya çıktı
İmamoğlu İnşaat ve Beylikdüzü Belediyesi soruşturmasında yeni gelişme: 12 kişi tutuklandı
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli rüzgar bekleniyor