Skandal: Kemal'i öldüren polisin tutuklanması reddedildi

Diyarbakır'da geçen Nevruz kutlamaları sırasında öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'u vuran ve hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan polis memuru Y.Ş. için yapılan tutuklama istemi kabul edilmedi.

Diyarbakır'da polis kurşunuyla öldürülen Kemal Kurkut'un ailesinin açtığı davadan skandal karar çıktı. Diyarbakır'daki 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Kurkut Ailesi'nin avukatı Rehyan Yalçındağ Baydemir'in polis memuru Y.Ş.'nin tutuklanması istemiyle yaptığı başvuruyu karara bağladı. Bu isteği reddeden 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi, kararında şu ifadeleri kullandı.

"Tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde, sanığın soruşturma aşamasındaki beyanlarında kendisinin de ateş ettiğini belirtmesi ve dosya kapsamına yansıyan davranışları itibariyle kaçacağı ya da suç dellilerini yok etme, gizleme veya değiştirme yönünde bir eylemde bulunacağı yönünde dosyaya yansıyan herhangi bir emare bulunmaması, olay ile ilgili mecvut delillerin büyük ölçüde toparlanmış olması ile birlikte sanığın nüfuz edebileceği bir delil bulunmayışı, tutuklamanın bir tedbir oluşu dikkate alındığında şu aşamada sanık hakkında uygulanan adli kontrol tedbirinin yeterli olduğu anlaşılmakla müştekiler vekilinin sanığın tutuklanması yönündeki talebinin reddine karar verilmiştir."

Avukat Baydemir, karara tepki göstererek, olaydaki 60 tanık polisin daha ifadesinin alınmadığını belirterek, mahkeme kararında dellilerin karartılması durumu yok diyor, bu nasıl bir karar, anlamakta zorlanıyoruz" dedi.

Güncel Haberleri

Çocukların giydiği kostümün satışı yasaklandı: Bakanlık piyasadan toplatılmasına karar verdi
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Aranan 65 suçlu Türkiye'ye iade edildi
Ünlü isimlerin uyuşturucu testi sonuçları belli oldu
Seda Sayan: Öngörüsü yüksek bir kadınım, Haluk Levent bana güven vermedi
Emniyet'in 46 yıllık yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı