Son anket sonuçları açıklandı!

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, dolar kurundaki ani düşüş sonrası yapılan ankete göre AKP'deki oy kaybının sürdüğünü açıkladı.

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, Halk TV'de konuk olduğu ‘Sözüm Var’ programında, şirketinin 20 - 27 Aralık tarihleri arasında yapmış olduğu son anket hakkında bilgi verdi.

Anket, 2 bin 850 kişi ile 30'u büyük şehir olmak üzere 60 il ve bu illere bağlı ilçelerde gerçekleştirdi. Kulat aynı zamanda anketin doların 18 liradan düştüğü gecenin (20 Aralık) ertesi günü yapıldığına da dikkat çekti.

Katılımcılara "Yarın seçim olsa hangi partiye oy veririsiniz?" sorusunun yöneltildiği ankette kararsızlar dağıtılmadan önceki sonuçlar AKP yüzde 30.4, CHP yüzde 22.1, İYİ Parti yüzde 14.2, HDP yüzde 8.7, MHP yüzde 7.1, DEVA Partisi yüzde 3.1, kararsız yüzde 6 olarak belirlendi.

AKP'NİN AZALAN OYLARI NEREYE GİDİYOR?
DEVA Partisi'ndeki yükselişe dikkat çeken Kulat, "AKP'nin azalan oyları nereye gidiyor? AKP ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında kayda değer bir geçirgenlik yok. Kayda değer asıl geçirgenlik Türkiye'de sağdan sağa, soldan sola şeklinde oluyor. Dolayısıyla AKP'nin geçirgenlik gösterdiği parti İYİ Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi olmaya başladı. Son dönemlerde DEVA birazcık daha ön plana çıkmaya başladı." dedi.

Gündem Haberleri

CHP'den 'Kurultay İptal Davası'na karşı flaş hamle: 81 İl Başkanı...
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten flaş açıklama: Sinan’ı öldürenler onları da öldürecek!
Ziya Gökmen Togay'ın ifadesi ortaya çıktı!
LGS sorularını dönerci sızdırmış!
DEM Partili vekil kürtçe bela okudu, Meclis'te ortalık karıştı!