Sosyal medya fenomeni kardeşlere uyuşturucu davası

YouTube’da yayın yapan bir kanalın sahipleri Emre ve Erdi Kızgır kardeşler hakkında "uyuşturucu madde kullanılmasına özendirme" suçundan dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Kızgır kardeşlerin videolarının herhangi bir kullancı tarafından izlenmese dahi suç unsuru oluşturduğu ifade edildi. Kızgır kardeşler 5 yıldan 10’ar yıla kadar hapis istemiyle Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Sözcü'den Can Özçelik'in haberine göre; iddianamede, Emre ve Erdi Kızgır’ın uyuşturucu kullanımını özendirici videolar yayınladıkları tespit edildiği aktarılarak bununla ilgili bilirkişi raporu hazırlandığı ifade edildi.

Raporda, iki şüphelinin oynadığı “Yılan Serdar ve Müptezel Samet” adlı videoda, Serdar adlı kişinin elindeki bir poşetle Samet adlı kişinin evine gittiği, aralarındaki konuşmadan, bu poşette uyuşturucu madde bulunduğunun anlaşıldığı belirtildi.

Videoda Samet’i canlandıran Erdi Kızgır’ın uyuşturucu madde kullanmış biri gibi davrandığı ve bir takım halüsinasyonlar gördüğü kaydedildi. Emre ve Erdi Kızgır kardeşler 13 Aralık 2018’de sosyal medya üzerinden gençleri uyuşturucu madde kullanıma teşvik ettikleri gerekçesi gözaltına alınmışlardı.

Güncel Haberleri

Narin Güran’ın babası Ankara yolunda: “Kızımın hakkı yerdedir”
İsrail bağlantılı dolandırıcılık şebekesine büyük operasyon: 201 kişi gözaltında
Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım’a ev hapsi verildi, 2 kişi tutuklandı
Kobra Murat dehşeti yaşadı: “1 milyon dolar istiyorlar, ailemi kaçırmakla tehdit ettiler”
İsrail Bağlantısı Ortaya Çıktı, 1,5 Milyar Liralık Mal Varlığına El Konuldu