Soylu'nun "Canı çıkasıca" dediği derneğe gözaltı şoku!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından hakkında kapatma davası açılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerine yönelik gözaltı işlemleri başladığı duyuruldu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından hakkında kapatma davası açılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerine yönelik gözaltı işlemleri başladı. İstanbul ve Ankara’da HDP’nin ilçe başkanlarının da aralarında olduğu isimlerin yanı sıra, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da gözaltına alınanlar arasında.


İnsan Hakları Derneği’nin sosyal medya hesabından yapışan açıklamada, “Gerekçesi hakkında henüz bilgimizin olmadığı bu operasyon insan hakları savunucularına yönelik baskının son ve açık bir örneğidir” ifadeleri kullanıldı.

Dernekten yapılan açıklama şu şekilde:

"Eş Genel Başkanımız Öztürk Türkdoğan bu sabah gözaltına alındı. Gerekçesi hakkında henüz bilgimizin olmadığı bu operaayon insan hakları savunucularına yönelik baskının son ve açık bir örneğidir. Süreç hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz."

Soylu “canı çıkasıca dernek” demişti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara Operasyonu’nun ardından TBMM’de yaptığı konuşmada  "1984'ten bugüne kadar terör örgütü 6 bin 21 sivil katliam gerçekleştirdi. O İnsan Hakları Derneği denilen canı çıkasıca dernek bir tanesi için bir laf söyledi mi?” diyerek İHD’yi hedef almıştı.

Güncel Haberleri

Kayıp Büşra Bebek Soruşturmasında Yeni Gelişme! Gözaltı Sayısı 10’a Çıktı
Kurtlar Vadisi Senaristlerinin Kaşif Kozinoğlu İfadesi Ortaya Çıktı: "Tesadüfen Denk Geldi"
Seferihisar Belediyesi'ne Rüşvet Operasyonu: 47 Şüpheli Adliyede
Sebze ve Meyve Piyasasında Büyük Operasyon: 41 Firma Yöneticisine Gözaltı Kararı
Kurtlar Vadisi senaristleri ifadeye çağrıldı! Yıllar sonra gelen Kaşif Kozinoğlu soruları