Spor Bakanı tarih verdi: Seyircili maçlar ne zaman başlıyor?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, seyircili maçlar için kademeli normalleşmeyle beraber kısmi de olsa seyirci alınmasını istediğini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, seyircili maçlar için kademeli normalleşmeyle beraber kısmi de olsa seyirci alınmasını istediğini açıkladı.


Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'a konuşan Bakan Kasapoğlu, özetle şunları söyledi:

"Maçlara seyirci alımı kapasitenin yüzde 10’u, 15 ya da 20’si şeklinde olabilir. Pandemi seyrine göre kulüplerimizi en hızlı şekilde taraftarlarımızla buluşturacağız. Diyelim ki 50 bin kişilik bir stat var, 5 bin kişi alınabilecek. HES kodu zorunlu olacak. Localar açılabilir. Bu kararları Federasyon verecek. Taraftarlarımızı korona tedbirleri çerçevesinde sahalarla buluşturmaktan yanayız."

Spor yasası hakkında da konuşan Kasapoğlu, yeni yasayla birlikte kulüpler ve federasyonların şeffaf olacağını belirterek, şunları kaydetti:


"Yeni yasa ile mali ve idari disiplin ve bununla birlikte sorumluluk güçlü bir şekilde olacak. Transfer yapıyor. Ne yapıyor? Borçlanıyor. Ardından başka bir transfer yapıyor. Borçları katlayarak bırakıp gidiyor. Gelen yönetici bir ton borçla işi devralıyor. Bunun önüne geçeceğiz. Geçen sene salgına rağmen 1 milyon kişiye yüzme öğrettik. Bu sene rakamı artıracağız. Millî Eğitim Bakanlığı ile bir proje üzerinde çalışıyoruz. Biz öğrencilerimizi havuzlarımıza taşıyacağız. Öğrencilerimiz antrenörlerimizden faydalanacak. İşbirliklerimizi güçlendireceğiz."

"Pandemi sonrası sporda her alanda olduğu gibi, Türkiye bu süreci fırsata çevirecek. Bunu göreceğiz" diyen Spor Bakanı, "Biz bu süreçte, müsabakalara ve olimpiyatlara hazırlanan sporcularımızla irtibatımızı hiç koparmadık. Tüm sporcularımız diğer ülkelerin aksine, daha motive, inançlı ve hazır. Olimpiyatlarda büyük başarı bekliyoruz" ifadesini kullandı.
 

Gündem Haberleri

Kurultayda kaybeden Koray Aydın'ın destekçileri yeni yol çizecek
Tek bir çöp kovası, asgari ücretten pahalı
İşte Türkiye'nin en borçlu belediyesi
Limak’ın otelinde ‘milliyet farkı’ 2016'dan beri varmış!
CHP, 1 Mayıs'ta Taksim'de!