Suça karışan Suriyeliler hakkında karar

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, suça karışan Suriyeliler hakkında yen bir karar verdi. Geçici koruma kapsamındaki Suriyeli yabancıların suça karışması durumunda, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilecekleri bildirildi

İstanbul İl Emnyet Müdür Yardımcısı Erden Bursalı imzasıyla tüm birimlere gönderilen yazıda, İstanbul genelinde suça karışan Suryelilerin durumu hakkında talimat verildi.

Talimatta, "Geçici Koruma Kapsamındaki" Suriyeli yabancıların suçun niteliğine bakılmaksızın kamu düzen ve güvenliği ile toplumun huzur ve sükununu bozucu olaylara karışanlar hakkında, emniyet birimlerinde gerekli işlemlerin yapılmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilmeleri bildirlidi.

Talmatta şu fadelere yer verldi:

"Suçun niteliğine bakılmaksızın kimlik sahibi olsa da adli, dar ve kabahatlerden işlem yapılan 'Geçici Koruma Kapsamındaki' Suriyeiller hakkında kamu düzen ve güvenliğ ile toplumun huzur ve sükununu bozucu olaylara karışan şahıslar serbest bırakılmayarak dosyaların mesai saatler içerisinde Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edlmesi şahıslar ile ilgili İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nün değerlendrilmesinin beklenilmesi gerekmektedir" 

Güncel Haberleri

Narin Güran’ın babası Ankara yolunda: “Kızımın hakkı yerdedir”
İsrail bağlantılı dolandırıcılık şebekesine büyük operasyon: 201 kişi gözaltında
Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım’a ev hapsi verildi, 2 kişi tutuklandı
Kobra Murat dehşeti yaşadı: “1 milyon dolar istiyorlar, ailemi kaçırmakla tehdit ettiler”
İsrail Bağlantısı Ortaya Çıktı, 1,5 Milyar Liralık Mal Varlığına El Konuldu