Süleyman Soylu gitmeden Erdoğan'dan son bir ricada bulunmuş

Yeni kabinede kendine yer bulamayan eski İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu'nun son olarak İstanbul Valiliği için Erdoğan'dan talepte bulunduğu iddia edildi.

HalkTV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, yeni kabinede kendine yer bulamayan eski İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu son dakikaya kadar görevinde kalmak için mücadele etti.


İddiaya göre; Ali Yerlikaya’nın adının İçişleri Bakanı olarak konuşulduğu süreçte Soylu, Yerlikaya’nın kendi yerine gelmemesi için çok çaba sarfetti. Ancak bunu engelleyemedi.

SOYLU KENDİSİNE YAKIN İSMİ İSTEDİ


Ancak kalamayacağını anlayan Soylu, Erdoğan’dan İstanbul Valisi olarak kendisine yakın olan Çetin Oktay Kaldırım'ı ataması için ricada bulundu.

Çetin Oktay Kaldırım’ın Soylu ile yakın ilişkisi siyaset arenasında biliniyor. Kaldırım’ın sosyal medyadan Soylu’ya övgü dizdiği pek çok paylaşım bulunuyor.

Gündem Haberleri

DEVA Partili Danış: “Türkiye’nin Asıl İhtiyacı Temiz Siyaset”
Kılıçdaroğlu’nun iddialarının araştırılması Meclis ve yargı gündeminde
Kılıçdaroğlu MYK Listesini yarın açıklıyor: A Takımı'nda Kimler Var?
Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine yazı: Talimatım olmadan grup toplantısı yapılmayacak
Bayramda sofralara dikkat: 'Kontrolsüz et tüketimi kalp krizi riskini artırabilir’