Suriye'den Türkiye'nin idlib'deki varlığına dair flaş açıklama!

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Türkiye’nin İdlib’deki askeri varlığını saldırganlık ve işgal olarak gördüklerini belirtti.

Caferi, “Önemli olan, bizim Türkiye’nin İdlib’deki silahlı ve askeri varlığını görmemiz. Bu saldırganlık, bu işgal” dedi.

'RUSYA VE İRAN, YÜKÜMLÜLÜKLERE UYULMASINI TEYİT ETTİ'

Türkiye’nin garantör ülkeler arasındaki anlaşmaya uymadığını savunan Caferi, bu konuyu Rusya ve İran’la Astana’daki görüşmelerde gündeme getirdiklerini belirterek, “Rusya ve İran, tüm garantör ülkelerin yükümlülüklerine uyması gerektiğini teyit ettiler” ifadelerini kullandı.

ABD askeri birliklerinin varlığını da işgal olarak gördüklerini dile getiren Caferi, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Suriye Dışişleri Bakanlığı’nın resmi notasını New York’a ulaştırdık. ABD’nin karadaki varlığı ve sözde uluslararası koalisyonun düşmanca eylemlerini de bağımsızlığımıza karşı saldırganlık olarak görüyoruz."

    

Güncel Haberleri

WhatsApp’ta yeni dönem: Mesaj başına ücret geliyor
AYM önünde kendini vuran emekli polis hayatını kaybetti
Dünyanın en uzun menzilli otomobili satışa sunuldu: Tek şarjla 1.100 kilometre
Avukatın adını kullanarak bir günde 1 milyon liralık vurgun yaptılar
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 2. dalga: Çok sayıda gözaltı