Suriyeliler sigortasız mı çalıştırılıyor? Süleyman Soylu ağzından kaçırdı, Çalışma Bakanı ne diyecek?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Suriyelilerin çalıştıkları yerde sigortasız olduğuna yönelik imalar kafaları karıştırdı. Gözler Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’e çevrildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TGRT’de katıldığı programda açıklamalarda bulundu. Suriyelilerle ilgili de konuşan Soylu, “Fabrikanda Suriyeliyi çalıştır, sömür, sigortasını yaptırma. Sonra ayak ayak üstüne at, 'Ne olacak bu Suriyelilerin hali' de. Bir milyon insan gidecek. Kim isyan edecek biliyor musun? O iş sahipleri.” dedi.

Soylu’nun sözleri akıllara “Sigortasız işçi çalıştırmaya Çalışma Bakanlığı nasıl göz yumuyor ya da İçişleri Bakanlığı’nın bildiğini Çalışma Bakanlığı bilmiyor mu?” soruları geldi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt’un gündeme getirdiği konuda gözler Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’e çevrildi.

“ÇALIŞMA BAKANI VEDAT BİLGİN DUYDUN MU?”

Demokrat Partili Enginyurt şu paylaşımı yaptı:

“Süleyman Soylu “Fabrikanda Suriyeliyi çalıştır, sömür, sigortasını yaptırma.Sonra ayak ayak üstüne at, 'Ne olacak bu Suriyelilerin hali' de” İçişleri Bakanı itiraf ediyor. Sigortasız işçi çalışmış. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin duydun mu? Kaçak işçi çalışıyor, ne yaptınız?”

Gündem Haberleri

Kurultayda kaybeden Koray Aydın'ın destekçileri yeni yol çizecek
Tek bir çöp kovası, asgari ücretten pahalı
İşte Türkiye'nin en borçlu belediyesi
Limak’ın otelinde ‘milliyet farkı’ 2016'dan beri varmış!
CHP, 1 Mayıs'ta Taksim'de!