Ankara Güvenpark’ta Suruç Katliamı'nın 7. yıldönümü için yapılmak istenen etkinlik polis müdahalesiyle karşılaştı. Güvenpark’a gelmek isteyen iki ayrı gruba da müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.
ÇOK SAYIDA GÖZALTI
İzmir'de de düzenlenen basın açıklamasının ardından yürümek isteyen topluluğu polis müdahale etti. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde polisin müdahalesiyle çok sayıda kişi gözaltına alındı.
İSTANBUL'DA DA POLİS ENGELİ
İstanbul'da da Kadıköy Halitağa Caddesi'nde toplanan gruba polis müdahale etti ve etkinliğe katılmak isteyenlere müsaade etmedi.
NE OLMUŞTU?
20 Temmuz 2015'te, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) çağrısıyla, Kobani'ye oyuncak ve insani yardım malzemeleri götürmek için Suruç'ta olan 300 genç, konakladıkları Amara Kültür Merkezi'nde basın açıklaması yaptıkları sırada intihar saldırısı gerçekleşti.
Meydana gelen patlamada 33 kişi ve saldırgan hayatını kaybetti.