Suudi Arabistan’dan Hac uyarısı

Suudi yetkililer, hac ibadetine engel olabilecek her türlü eyleme karşı önlem aldı. 50'den fazla dilde kampanya başlatıldı, yapay zekâ ve dronlarla takip sağlandığı açıklandı.

Suudi Arabistan, 2025 hac mevsimi için hazırlıklarını tamamladı. Üst düzey bakanların katılımıyla yapılan basın toplantısında, hac ibadetini aksatacak hiçbir ihlale müsamaha gösterilmeyeceği açıklandı

Sağlık Bakanı Fehd el-Celacil şu ana kadar hacı adayları arasında herhangi bir salgın hastalık vakası tespit edilmediğini söyledi. Acil durumlara karşı 11 hava tahliye uçağı, 900 ambulans ve 71 ilk yardım noktası hazır hale getirildi.

Hac Bakanı Tevfik er-Rebia, bu yıl 1 milyondan fazla hacı adayının kabul edildiğini ve hazırlıklara erken başladıklarını belirtti. Ulaştırma Bakanı Salih el-Casir ise ulaşım ve lojistik hizmetlerde 45 binden fazla personelin görev yaptığını ve dronlarla kalabalıkların takip edildiğini aktardı.

Güncel Haberleri

İstanbul'da gece operasyonu: Ekrem İmamoğlu afişleri söküldü
Plakalarda yeni dönem başlıyor
Yeni anayasayı hazırlayacak komisyondaki 10 isim belli oldu
DEM Parti'den 7 maddelik talep!
Türkiye'den gönderilen kuru incirde ölümcül risk!