TBMM Başkanı Yıldırım'dan 'veda yemeği'

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, yarın Mecliste eski TBMM başkanları ve 27. Dönem milletvekilleri onuruna yemek verecek. Yıldırım'ın yarın istifa etmesi bekleniyor.

AKP tarafından İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen TBMM Başkanı Binali Yıldırım, eski TBMM başkanları ve 27. Dönem milletvekilleriyle yemekte bir araya gelecek.


Yıldırım, yarın saat 20.00'de TBMM Tören Salonu'nda geçmiş dönem TBMM başkanları ve 27. Dönem milletvekilleri onuruna yemek verecek.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Meclis Başkanı olarak 12 Temmuz 2018'de seçilen Yıldırım'ın yarın istifa ederek 7 aydır sürdürdüğü görevine veda etmesi bekleniyor.

Yıldırım'ın, istifa dilekçesini Meclis Başkanlığı'na sunmasının ardından Meclis Başkanı seçilinceye kadar olan süre içinde, TBMM Başkanvekilleri arasında en yaşlı olan Celal Adan, 'Başkan Vekili' sıfatıyla TBMM Geçici Başkanı olacak.

TBMM İçtüzüğü uyarınca, Meclis Başkanı adayları, Meclis üyeleri içinden TBMM Başkanı'nın istifası sonrasında Genel Kurulun toplandığı günden itibaren 5 gün içinde Başkanlık Divanı'na bildirilecek.

TBMM Başkanlığı için adaylık başvurularının sona erdiği günün ertesinde Genel Kurul, Başkan seçimi için toplanacak. Planlanan takvime göre, 24 Şubat Pazar günü 29. TBMM Başkanı seçilecek.

Güncel Haberleri

2.5 saatten fazla sosyal medyada zaman geçiriyorsanız dikkat etmeniz gerekiyor
Maden işçilerinin direnişinde zafer: İlk taksit hesaplara yatırıldı
İstanbul için asıl tehlikeye dikkat çekti: Japon uzmandan 5 ilçe için deprem uyarısı
SDG'nin feshine ilişkin MSB'den ilk açıklama: 'Memnuniyetle karşılıyoruz
Meteoroloji uzmanları tarih verdi: İstanbul'a sağanak yağış geliyor!