Torpilin böylesi: Kişiye özel ilan!

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü, öğretim üyesi alımı için ilan verdi.

İlanda hangi ünvanla, hangi bölümlere alım yapılacağı belirtildi.

OdaTv'nin haberine göre aranan şartlarda belirtilen bazı hususlar ilanların kişiye özel verildiği iddiasını akıllara getirdi.

TEK KİŞİ VAR
Örneğin Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları bölümü Arap Dili ve Edebiyatı anabilim dalına Dr. Öğretim Üyesi alınacağı, özel şart olarak da "Kur'an-ı Kerimin Soz Cüzünün İrabı üzerine çalışma yapmış olmak" belirtildi.

YÖK'ün Tez Merkezi'ne bakıldığında ise özel şartı karşılayan 1 kişinin olduğu dikkat çekti. O da Şehabettin Kırdar.

İLAHİYAT FAKÜLTESİNDE DE DURUM AYNI
Bir diğer örnek ise İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri bölümü Kelam ve İtikadi İslam Mezhepleri anabilim dalı için verilen ilanda. Bu ilanda özel şart olarak "Mukayeseli Teoloji ve Kumran Yazmaları üzerine çalışmalar yapmış olmak" aranıyor.

Yine YÖK'ün Tez Merkezi'ne bakıldığında özel şartı karşılayan tek kişi çıkıyor: Mustafa Selim Yılmaz.

Karabük Üniversitesi'nin diğer bölümler için aradığı isimlerde bulunması gereken özel şartlar da dikkat çekici.

İşte o ilan ve aranan “özel şart”lar:

Güncel Haberleri

Narin Güran’ın babası Ankara yolunda: “Kızımın hakkı yerdedir”
İsrail bağlantılı dolandırıcılık şebekesine büyük operasyon: 201 kişi gözaltında
Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım’a ev hapsi verildi, 2 kişi tutuklandı
Kobra Murat dehşeti yaşadı: “1 milyon dolar istiyorlar, ailemi kaçırmakla tehdit ettiler”
İsrail Bağlantısı Ortaya Çıktı, 1,5 Milyar Liralık Mal Varlığına El Konuldu