Türk Telekom'dan 'siber saldırı' açıklaması

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, "Türkiye'ye yönelik siber saldırının, siber güvenlik uzmanları tarafından zamanında müdahale edilerek durdurulduğunu" söyledi.

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç tarafından, 27 Ekim 2019 Pazar günü yaşanan 'Siber Saldırı' ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği siber saldırılardan birini biz de ülkemizdeki bazı kuruluşlara yönelik olarak yaşamak durumunda kaldık. Saldırı, Türkiye’nin bilgi, iletişim ve teknoloji şirketi Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları tarafından zamanında müdahale edilerek durdurulmuştur. Ülkemizin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan şirketimizin aldığı önlemlerle yurt içi ve yurt dışı internet trafiği herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeksizin normal seyrinde devam etmektedir.

Diğer operatör ve servis sağlayıcılarını da etkilemiş olan saldırıya karşı bu kuruluşlar da bildiğimiz kadarıyla gereken çalışmaları yürütmektedirler. Benzer durumlar her zaman olabilir. Önemli olan buna karşı hazırlıklı olmaktır. Türk Telekom’un her türden saldırıya karşı savunma sistemi sağlamdır. Vatandaşlarımızın iletişim teknolojilerinden huzur içinde yararlanması birinci önceliğimizdir."

Güncel Haberleri

Kocaeli'de sel felaketi: Kayıp eski muhtarın cansız bedeni İzmit Körfezi'nde bulundu
CHP'li Durdu Özbolat'tan Ali Öztunç'a başsağlığı mesajı
CHP'li Ali Öztunç'un acı günü: Annesi Hatice Öztunç hayatını kaybetti
Murat Cemcir'in şirketine iflas kararı verilmişti! Avukatından dikkat çeken açıklama
Pankreas kanseriyle mücadele ediyordu: Ünlü müzisyen Soner Olgun hayatını kaybetti