Türkiye'de öğrenciler kadın cinayetleri için ayakta! Kapkara giyindiler

Türkiye'de yaşanan kadına yönelik şiddete karşı üniversite öğrencileri siyah giyinerek, bu durumun önünün alınamamasını protesto etti.

Türkiye'de şiddet son yıllarda tırmanışa geçerken, kadına yönelik şiddet ise vahşet boyutuna ulaştı. Son olarak İstanbul'da Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in Semih Çelik tarafından canice katledilmesi infial yarattı.

Üniversite öğrencileri de yaşanan korkunç olayın ardından siyah giyinerek kadına yönelik şiddeti protesto etti.

KADIN CİNAYETLERİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN 'SİYAH' GİYİNDİLER

Türkiye'nin dört bir yanında üniversite öğrencileri, Semih Çelik tarafından öldürülen 19 yaşında olan İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil ile son zamanlarda yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için siyah giyinme kararı aldı.

Cumhuriyet'teki habere göre siyah kıyafetler giyip pankartlar taşıyan öğrenciler bazı okullarda protesto yürüyüşü düzenledi. Öğrenciler, 'Kadına ve çocuğa dokunma' sloganları attı. 

Öğrencilerin ellerinde tuttukları afişlerde 'Halkın sesi susturalamaz', 'Sosyolojinin gücü değişimin anahtarıdır', 'Eşitlik ve adalet için buradayız! Bir aradayız', 'Hızlı adalet güçlü toplum' yazdığı görüldü.

Öte yandan bugün, Medipol öğrencileri ortak bir çağrıyla, Semih Çelik tarafından katledilen Ayşenur Halil için bir araya geldi.

Öğrenciler, "Hak, hukuk, adalet" ve "Susma, sustukça sıra sana gelecek" şeklinde sloganlar attı.

Gündem Haberleri

Muhammet Yakut’un kuruması kapıda beklerken 1 saat önce öldüğünü öğrenmiş!
Gözü açılmamış Bebekleri öldürdüler: tahliye geldi! Adli kontrol…
Dokunulmazlığı kalkacak mı? İşte tüm detaylar!
Kemal Kılıçdaroğlu’nun çalışma ofisi satışa çıkarıldı
LeMan dergisi çalışanlarından gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı!