Türkiye'den gönderildi, AB kapısından geri çevrildi!

Türkiye'den gönderilip AB sınırından geri çevrilen ürünler gündemden düşmezken, son olarak ret alan ürün nar oldu. "Riskli" denilerek ülkeye geri yollanan ürünün nasıl bir risk oluşturduğu ise açıklanmadı.

Son birkaç ayda Türkiye'den gönderilen pek çok gıda ürününün Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin kapısından geri çevrilmesi ülkede gıda güvenliği konusunda endişeleri katladı. Çeşitli sebze, meyve, baharat ve kuruyemiş ürünü, insan sağlığına karşı risk oluşturduğu gerekçesiyle AB sınırından geri döndü.

NARLAR SINIRDAN DÖNDÜ

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Gıda ve Yemler İçin Hızlı Alarm Sistemi (RASFF), 24 Ocak 2025 tarihli bildiriminde Türkiye'den bir ürünün daha ret aldığını açıkladı. Hollanda'ya gönderilen narların sınırdan geri gönderildiği bildirildi.

Komisyon reddin nedenini detaylandırmazken, ürünlerin oluşturduğu riskin ne olduğu ve neden olabileceği semptomlar da belirtilmedi.

Güncel Haberleri

Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli rüzgar bekleniyor
Kaçırılan Erhan Karaal'ın avukatı konuştu: 'Öldüresiye dövülmüş; elleri, ayakları bağlı durumda bulunmuş'
Sosyal medyanın 'kusursuz ev kadınları': Trad Wife akımı nedir?
Öğretmen Fatma Nur Çelik’i öldüren sanık hakkında karar verildi
İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal kaçırıldı