'Türkiye'ye yeni yaptırım ihtimali arttı'

Wall Street Journal gazetesi, ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde Türkiye ile ABD arasındaki kriz konusunda karamsar bir tablo çizdi. Gazeteye konuşan yetkililer, dünkü temaslarda krizin aşılamadığını ve yeni yaptırımlar dayatılması ihtimalinin arttığını ileri sürdü.

Türkiye ile ABD arasında Papaz Andrew Brunson ve yaptırım krizine ilişkin görüşme trafiği sürerken, Wall Street Journal dün yapılan temaslardan sonuç çıkmadığını ve yeni yaptırımların yolda olabileceğini öne sürdü.

Gazeteye konuşan Amerikalı yetkililer, ABD'nin Türkiye'den garanti alamadığını ve yeni yaptırımların uygulanabileceğini söyledi.
Gazete Duvar'ın WSJ'den aktardığı haberde "Amerikalı yetkililer ABD yönetiminin çarşamba günü, tartışmalı terörizm suçlamalarıyla yaklaşık iki yıldır tutuklu olan Amerikalı pastörün derhal serbest bırakılması konusunda garanti alamadığını söyledi. Bu durum iki ülke arasındaki krizi derinleştiriyor ve Trump yönetiminin yeni cezalandırıcı adımlar atması için zemin hazırlıyor" denildi.

'TRUMP YÖNETİMİ, TÜRKİYE'YE YENİ YAPTIRIMLAR DAYATACAK POZİSYONDA'

Haberde yetkililere dayandırılarak, "Washington'daki üst düzey görüşmelerde ABD'li ve Türk yetkililer, Türkiye'nin ekonomisini karmaşaya sürükleyen çıkmazda dönüm noktası olabilecek bir çözüm üretemedi" ifadesi kullanıldı.
Wall Street Journal, "Trump yönetimi şimdi, Andrew Brunson'ı serbest bırakmayı reddettiği için Türkiye'ye yeni yaptırımlar dayatacak bir pozisyonda" diye yazdı.

Gazeteye konuşan yetkililer, sorunun aşılamamasının'Trump yönetiminin başka Türk liderleri hedef alacak şekilde Türkiye'ye karşı yeni yaptırım kararları almasını daha muhtemel hale getirdiğini‘ öne sürdü.

Güncel Haberleri

Bakan Çiftçi acı haberi duyurdu: Eskişehir'de Uzman Çavuş şehit düştü
Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci’ye 10 yıl hapis istemi
Yeni UFO belgeleri yayınlandı
Türk bayrağını sökerek yere atan şüpheli: 'Arada sırada kendimi kaybediyorum'
Haluk Levent'ten o iddia üzerine açıklama: 'Hayatım boyunca sigara dahi içmedim'