Turuncu listede yer alan o terörist öldürüldü

İçişleri Bakanlığı, Yıldırım operasyonları kapsamında Bitlis Sehi Ormanları kırsalında 10-11 Ocak tarihlerinde etkisiz hale getirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Yıldırım operasyonları kapsamında, Bitlis Sehi Ormanları kırsalında, 10-11Ocak 2021 tarihlerinde İl Jandarma Komutanlığınca SİHA ve İHA’larla hava destekli, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve komando birlikleri ile gerçekleştirilen operasyonda 3 teröristin etkisiz hale getirildiği anımsatıldı.

Açıklamaya göre; teröristlerden birinin Bitlis bölgesinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve terörden arananlarda 1 milyon TL'ye kadar ödülle turuncu kategoride yer alan ‘Poyraz Bulanık’ kod adlı Kurban Pehlivan olduğu tespit edildi. Teröristin, 8 Temmuz 2017 tarihinde Bitlis/Merkez-Hazo Boğazı mevkiinde komando timlerinin görev değişimi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen EYP’nin patlamasıyla gerçekleştirilen ve Jandarma Astsubay Üstçavuş Recep İnce ile Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş’in şehit olduğu, 1 personelin yaralandığı olaya katıldığı belirlendi. Teröristin etkisiz hale getirilmesi ile şehitlerin kanının yerde kalmadığı belirtildi.

Güncel Haberleri

Kurtlar Vadisi Pusu'ya FETÖ incelemesi! Savcılık harekete geçti
Hava bir anda değişiyor, sağanak yağış geliyor!
Türkiye-Letonya Maçı İçin Geri Sayım: Saat Kaçta, Hangi Kanalda, Şifresiz mi?
Alışveriş Fişleri Kısırlık Yapıyor mu? Sosyal Medyadaki İddiaya Uzmanlardan Yanıt
Bergama’da Mavi Dil Alarmı: 15 Mahalle İçin Karantina Kararı