Uğur Dündar'dan Erdoğan'ın prompterına yorum! "Enayi yerine..."

Uğur Dündar, "Bir televizyon programında yapılabilecek en büyük yanılgı, önceden düzenlemiş bir kurguyu (mizansen) seyircinin doğalmış gibi kabul edebileceğini düşünmektir" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın katıldığı Kanal D-CNN TÜRK ortak yayınında ekrana yansıyan prompter detayı ve duyulan fısıltılar, programın önceden kurgulandığı, Erdoğan'a sufle verildiği şeklinde yorumlara neden oldu.  Usta gazeteci Uğur Dündar, Twitter'dan paylaştığı mesajda tartışma yaratan yayını hazırlayanları ve Erdoğan'a soru soran gazetecileri eleştirdi.

Önceden düzenlemiş bir kurguyu seyircinin doğalmış gibi kabul edebileceğini düşünmenin yanılgı olduğunu belirten Uğur Dündar paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bir televizyon programında yapılabilecek en büyük yanılgı, önceden düzenlemiş bir kurguyu (mizansen) seyircinin doğalmış gibi kabul edebileceğini düşünmektir!
Oysa seyirci bunu hisseder ve kendisini enayi yerine koyanları zaping yaparak cezalandırır!.."

Güncel Haberleri

ABD'de kızamık vakaları son 35 yılın zirvesinde: 4 kişi hayatını kaybetti
Valiliğin resmi hesabına siber saldırı: 'Paylaşımlara itibar etmeyin' uyarısı
Turistik Doğu Ekspresi'nin 2026-2027 seferleri başlıyor: Bilet fiyatları belli oldu
Oyuncu Yeşim Gül'ün acı günü: Hayat arkadaşı Gökhan Suar yaşamını yitirdi
Cem Yılmaz'dan Nurgül Yeşilçay açıklaması: 'Esprili insanları severim'