Üniversite'den tartışmalı 'taciz önleme' kararı

Ankara Üniversitesi'nde bir öğretim üyesinin Veteriner olan bir kadına cinsel istismara bulunmasının ardından, fakülteden yeni karar çıktı. Sınavlar artık, içinde kadın olan bir jüriyle yapılacak. Tartışma yaratan karara bazı akademisyenler tepki gösterirken bazılarının ise istifasını verdiği öğrenildi.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan B.’nin, veteriner Ç.B.’ye (23) cinsel istismarda bulunmasının ardından fakülte kurulundan tartışma yaratacak bir karar çıktı. Kurulun, fakültenin ana bilim dallarınca yapılmakta olan sözlü sınavların, biri kadın öğretim elemanı olması kaydıyla en az iki kişiden oluşan bir jüri tarafından yapılması ve sınava girecek öğrencilerin tek başına sınava alınmaması yönündeki kararına öğretim üyeleri tepki gösterdi.

Öğrenci ve hoca arasına ‘ahlak bekçisi’

Hürriyet’en Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, Fakültede derslere giren profesörlerin “Öğrenci ile hoca arasında güvensizlik yaratılıyor. Bu kararla öğrenci ile hocasının başına ahlak bekçisi konuluyor” tepkisi üzerine kurul ilk kararını geri çekerek, ikinci bir karar yayımladı. İkinci kararda “kadın öğretim elemanı” yerine “karşı cinsten olacak şekilde” ifadesiyle değiştirildi.

Profesörler, “Düne kadar tacizcileri koruyan fakülte yönetimi şimdi bütün hocalarına tacizci muamelesi yapıyor” dedi. Derse girmek istemeyen veya istifasını sunan akademisyenlerin olduğu öğrenildi.

Güncel Haberleri

Narin Güran’ın babası Ankara yolunda: “Kızımın hakkı yerdedir”
İsrail bağlantılı dolandırıcılık şebekesine büyük operasyon: 201 kişi gözaltında
Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım’a ev hapsi verildi, 2 kişi tutuklandı
Kobra Murat dehşeti yaşadı: “1 milyon dolar istiyorlar, ailemi kaçırmakla tehdit ettiler”
İsrail Bağlantısı Ortaya Çıktı, 1,5 Milyar Liralık Mal Varlığına El Konuldu