Ünlü Türk markası marketlerden tek tek toplatılıyor! İşte nedeni

Ünlü Türk gıda markası marketlerden toplatılıyor. Peki bu ürünlerin marketlerden toplatılma nedeni ne?

Türk gıda markasına ait bir ürün yüksek oranda etilen oksit tespit edildiği gerekçesiyle marketlerden toplatılmaya başlandı.

Dünya ve Türkiye’de çeşitli nedenlerden dolayı toplatılan ürünler arasına ünlü bir Türk markası daha eklendi.

TOZ BİBER ÜRÜNÜNDE ETİLEN OKSİT TESPİT EDİLDİ

Aktarılan bilgiye göre Başak Gıda markasına ait olan 100 gramlık kırmızı toz biber ürünü yasal sınırın üzerinde etilen oksit tespit edilmesi sebebiyle Almanya’da tüm market ve satış noktalarından topallatılıyor.

Etilen oksit tespit edilmesi sebebiyle geri çağrılan ürünün son kullanma tarihinin 02.2025 olduğu ve parti numarasının L2144 R olduğu açıklandı. Müşterilerin geri çağrılan ürünleri satın aldıkları market veya satış noktasına teslim etmesi halinde ücretlerinin iade edileceği belirtildi.

ETİLEN OKSİT NE DEMEK?

Etilen oksit, renksiz ve hafif kokulu, havadan biraz daha ağır, yanıcı ve patlayıcı bir gazdır. Bu toksik gaz, suda, alkolde ve diğer organik çözücülerde çözünür. Gıda endüstrisinde, ısıl işlem gerektirmeden mikrobiyolojik sterilizasyon sağlama yeteneği ve tarımda zararlılara karşı yüksek öldürücülük oranı nedeniyle kullanımı bazı ülkelerde hala devam etmektedir. Etilen oksit, baharatlar ve çeşitli gıdalarda E.Coli, maya, küf, koliform bakteriler ve patojenlerin kontrolü için fumigant olarak kullanılmaktadır.

Güncel Haberleri

Ankara'da hissedilen deprem!
Arif Kocabıyık yeniden tutuklandı
Tutuklanan üniversite öğrencisi Esila Ayık hakkında karar belli oldu
Oyuncu Hayal Köseoğlu'nun PKK yorumu ortalığı karıştırdı
Bakan Memişoğlu'ndan 'kilo kontrolü' açıklaması