Üreticiler isyan etti: Patatesi kaynatıp kaynatıp yiyeceğiz

Iğdır'da üreticiler; gübre, fide ve mazotun pahalı olması nedeniyle üretimin düştüğünü belirterek "Patatesi kaynatıp kaynatıp yiyeceğiz. Gerçi patatesi de alamayacağız ya o da 10 lira" dedi.

Iğdır’da çiftçiler, ekonomik kriz nedeniyle yaşadıkları sorunları ANKA Haber Ajansı’na anlattı. Iğdır'da üreticiler; gübre, fide ve mazotun pahalı olması nedeniyle üretimin düştüğünü söyledi.

"GERÇİ PATATESİ DE ALAMAYACAĞIZ O DA 10 LİRA"

Ahlat ilçesinde domates yetiştiren bir üretici, "Şu an kilosu 5 TL. Ufak tefek alıcı var. Üretim var, piyasası yok. Yani milletin alım gücü yok. Soran çok, alan yok. Adam soruyor, ‘5 lira’ deyince arakasını dönüp gidiyor. Evine konserve için bir kasa domates alacak adam, on yeri geziyor bir kasa alamıyor. Geçen yıl bir kasası 15 liraydı, şimdi 75-80 lirayı buluyor. Patatesi kaynatıp kaynatıp yiyeceğiz. Gerçi patatesi de alamayacağız ya o da 10 lira” dedi.
 

Güncel Haberleri

Arda Turan'dan A Milli Takım İddiasına Net Yanıt
MSB'den Kritik Açıklama: Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar Olacak?
Sağlık Bakanlığı'ndan Flaş Karar! Aktar ve Marketlerde Satışı Yasaklandı! Artık Sadece Eczanelerde Bulunacak
Sivas'ta Madımak’ın 33 Yıllık Adalet Çıkmazı: Katliam Davası Nasıl Zamanaşımına Gitti?
Gözaltına alınmıştı: Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu