Üreticiler isyan etti: Patatesi kaynatıp kaynatıp yiyeceğiz

Iğdır'da üreticiler; gübre, fide ve mazotun pahalı olması nedeniyle üretimin düştüğünü belirterek "Patatesi kaynatıp kaynatıp yiyeceğiz. Gerçi patatesi de alamayacağız ya o da 10 lira" dedi.

Iğdır’da çiftçiler, ekonomik kriz nedeniyle yaşadıkları sorunları ANKA Haber Ajansı’na anlattı. Iğdır'da üreticiler; gübre, fide ve mazotun pahalı olması nedeniyle üretimin düştüğünü söyledi.

"GERÇİ PATATESİ DE ALAMAYACAĞIZ O DA 10 LİRA"

Ahlat ilçesinde domates yetiştiren bir üretici, "Şu an kilosu 5 TL. Ufak tefek alıcı var. Üretim var, piyasası yok. Yani milletin alım gücü yok. Soran çok, alan yok. Adam soruyor, ‘5 lira’ deyince arakasını dönüp gidiyor. Evine konserve için bir kasa domates alacak adam, on yeri geziyor bir kasa alamıyor. Geçen yıl bir kasası 15 liraydı, şimdi 75-80 lirayı buluyor. Patatesi kaynatıp kaynatıp yiyeceğiz. Gerçi patatesi de alamayacağız ya o da 10 lira” dedi.
 

Güncel Haberleri

Aksu yangını 3. gününde: Dumandan etkilenen yurttaş hayatını kaybetti
Tuzlu Kahve 3. bölüm 1. tanıtımı yayınlandı: Yeni bölümde heyecan yükseliyor
Güllü dosyasında adı geçiyordu: “Sisi” lakaplı Seyhan Soylu tutuklandı
Eren Vurdem’den Serhat Kılıç’a yürek yakan veda: “İçindeki o güzel ışık çoktan gitmişti”
Meteoroloji’den uyarı: Sıcaklıklar yükseliyor, 4 il için sağanak alarmı